Tuesday, 20th of February 2018

name srb2

Svečano zatvaranje šampionata održano je večeras u sali „Nikola Tesla“ hotela Metropol. Uz prijatnu atmosferu i melodije, evocirali smo uspomene sa proteklih 11 dana takmičenja...
Velemajstor Hoang Tan Čang (2467) iz Mađarske nova je šampionka Evrope za 2013. Godinu. Ona je remizirala sa Viktorijom Čmilite u poslednjem kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje, i sa 9 poena iz 11 partija osvojila titulu šampionke.
Vodeća na tabeli Hoang Trang savladala je Aleksandru Kostenjuk u 10. Kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje. Čini se da je Kostenjuk imala loš dan i da je samu sebe pobedila. Izabrala je loš plan, koji je Hoang odmah kaznila, i sa ovom pobedom ima ceo poen prednosti u odnosu na drugoplasirane, s obzirom da su svi važni dueli završeni remijem...
Hoang Trang je remizirala sa Salome Melijom u 9. kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za žene. Partija je okončana u završnici konj protiv lovca, bez mnogo šansi za pobedu i sa jedne i sa druge strane. Meliji je ovaj remi doneo drugu velemajstorsku normu iz 9 partija, sa performansom od 2641 poen.

livegames srb

viewer pic

chess results

Štampa

Nova šampionka Evrope velemajstor Hoang Tan Trang „Sa ovom titulom nastavljam ispunjenje sna – da postanem svetska prvakinja“

on 03 avgust 2013.

cc 24

Nadežda Stojanović
Dame i gospodo, dobro veče i dobrodošli na poslednju konferenciju za novinare Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje. Sa mnom je nova šampionka, velemajstor Hoang Trang is Mađarske, koja je u poslednjem kolu remizirala sa Viktorijom Čmilite, i sa 9 poena iz 11 partija osvojila titulu.
Trang dobrodošla i čestitke na tituli!
Pre nekoliko dana, kada si bila gost u press centru, rekla si da ništa nije gotovo dok se ne odigra poslednji potez u partiji poslednjeg kola. Sada, kada je turnir zvanično završen, kako se osećaš i kakvi su tvoji utisci?
Hoang Tan Trang
Bila sam potpuno u pravu što se toga tiče, jer kao što su svi videli, danas je na prve dve table bilo mnogo borbe. Ja sam imala veoma tešku partiju, uspela sam da remiziram i jako sam srećna zbog toga.

Nadežda Stojanović
Sigurno je da ti ova titula mnogo znači, ali da li će promeniti nešto u tvom životu?
Hoang Tan Trang
Igram šah skoro trideset godina, i sa ovom titulom, ostvario mi se jedan san. Sada mogu da nastavim da se trudim da postignem svoj drugi san, a to je da postanem prvakinja sveta.

Nadežda Stojanović
Kakvi su ti utisci o turniru uopšte, da li si zadovoljna sa igrom i kako je sve prošlo?
Hoang Tan Trang
Turnir je bio veoma težak i naporan, učestvovale su mnog odlične i talentovane igračice. Mislim da na ovakvim turnirima nema mnogo velike razlike u kvalitetu među igračicama, zaista su nijanse u pitanju, i uglavnom je najvažnije da ostanete fokusirani. Mislim da sam ja uspela da tokom turnira ostanem pribrana i da održim ravnotežu i na kraju pobedim.

Nadežda Stojanović
Šta misliš o trenutnoj poziciji ženskog šaha? Da li postoji način da se ženski šah popularijzuje i kako možemo svi mi da učestvujemo u tome?
Hoang Tan Trang
Mislim da je ovaj turnir odličan primer, jer je ovde organizacija sjajna, na veoma visokom nivou. Imale smo sjajne uslove za igru, i ovakvom organizacijom daje se odličan primer ostalima.

Nadežda Stojanović
Koji je tvoj omiljeni šahista svih vremena?
Hoang Tan Trang
Još od malena sam veliki fan Judit Polgar i Višvanatana Ananda. Od skora, kao i svi ostali, postala sam fan Magnusa Karlsena. Sada mi je veoma teško da se odlučim samo za jednog.

Nadežda Stojanović
Da li si sujeverna? Da li imaš neki specijalan ritual pred partiju, ili možda veruješ da ti određene stvari donose sreću, kao na primer hemijska ili ogrlica?
Honag Tan Trang
Nisam ekstreman primer, mada kao i svi šahisti jesam pomalo sujeverna. Ukoliko mi se učini da mi omiljena olovka ili jakna donose sreću, neću ih menjati.

Nadežda Stojanović
Koji su ti planovi za budućnost?
Hoang Tan Trang
Nastaviću da treniram i da se spremam. Ispostavilo se da sam na dobrom putu, s obzirom da sam osvojila turnir. Malo ću se odmoriti, pa ću odigratineki open turnir do kraja godine.

Nadežda Stojanović
Trang, hvala ti puno na gostovanju i želim ti sreću na narednim turnirima.

Even if your problems are determinate simply hassle-free does not mean it will last forever sildenafil citrate brands is the answer to lot of your issues. Eriacta is a separate issue.

Rezultati / Tabele

 1. kolorezultati 01
 2. kolo - rezultati 02 
 3. kolo - rezultati 03
 4. kolo - rezultati 04
 5. kolo - rezultati 05
 6. kolo - rezultati 06
 7. kolo - rezultati 07
 8. kolo - rezultati 08
 9. kolo - rezultati 09
10. kolo - rezultati 10
11. kolo - rezultati 11

TABELA TURNIRA 

Partije (pgn, viewer)

 1. kolo - pgn 01 - viewer 01
 2. kolo - pgn 02 - viewer 02
 3. kolo - pgn 03 - viewer 03
 4. kolo - pgn 04 - viewer 04
 5. kolo - pgn 05 - viewer 05
 6. kolo - pgn 06 - viewer 06
 7. kolo - pgn 07 - viewer 07
 8. kolo - pgn 08 - viewer 08
 9. kolo - pgn 09 - viewer 09
10. kolo - pgn 10 - viewer 10
11. kolo - pgn 11 - viewer 11

PRENOS UŽIVO

Foto - Video
foto video
ecu logo
mos logo cir 1
 bgd logo150
sss logo150
S P O N Z O R I
comtrade
intesa logo
TEHNIČKI PRIJATELJI
telekom srbija
 white
 I T   P A R T N E R
age
 white
OFICIJALNI PREVOZNIK
lasta
white
MEDIJSKI PARTNER
chess news ru
white 
ŠAHOVSKI PRIJATELJI
chess openings logo