Tuesday, 20th of February 2018

name srb2

Svečano zatvaranje šampionata održano je večeras u sali „Nikola Tesla“ hotela Metropol. Uz prijatnu atmosferu i melodije, evocirali smo uspomene sa proteklih 11 dana takmičenja...
Velemajstor Hoang Tan Čang (2467) iz Mađarske nova je šampionka Evrope za 2013. Godinu. Ona je remizirala sa Viktorijom Čmilite u poslednjem kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje, i sa 9 poena iz 11 partija osvojila titulu šampionke.
Vodeća na tabeli Hoang Trang savladala je Aleksandru Kostenjuk u 10. Kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje. Čini se da je Kostenjuk imala loš dan i da je samu sebe pobedila. Izabrala je loš plan, koji je Hoang odmah kaznila, i sa ovom pobedom ima ceo poen prednosti u odnosu na drugoplasirane, s obzirom da su svi važni dueli završeni remijem...
Hoang Trang je remizirala sa Salome Melijom u 9. kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za žene. Partija je okončana u završnici konj protiv lovca, bez mnogo šansi za pobedu i sa jedne i sa druge strane. Meliji je ovaj remi doneo drugu velemajstorsku normu iz 9 partija, sa performansom od 2641 poen.

livegames srb

viewer pic

chess results

Štampa

Salome Melija - druga norma za velemajstora

on 02 avgust 2013.

round07 11

Današnji gost dana bila je IM Melija Salome, koja ne samo što je danas u 9. kolu crnim figurama remizirala sa vodećom Hoang Trang, nego joj je ovaj remi doneo drugu velemajstorsku normu, sa 7 poena iz 9 partija i performanson od 2641 poen!

Nadežda Stojanović
Salome, kakvi su ti utisci povodom toga?
Salome Melija
Mislim da ukoliko igrač dobro igra, osvajanje normi i titula je logičan sled događaja. Naravno, ova norma mi mnogo znači, i veoma sam srećna što sam je osvojila.

Nadežda Stojanović
Za sada igraš veoma dobro, pokazala si odlične partije i trenutno si među vodećima na tabeli. Da li imaš neka očekivanja?
Salome Melija
Pre svega, volela bih da dobro završim turnir. Za sada se sve odvija dobro, i ovo će možda biti najbolji turnir u mojoj karijeri.

Nadežda Stojanović
Gruzijska šahovska škola je jedna od najpoznatijih na svetu. Koja je vaša tajna?

Salome Melija
Gruzija je imala mnogo dobrih i poznatih šahista u svojoj istoriji. Da bismo nastavili ovu tradiciju, moramo mnogo da radimo i da se usavršavamo. U Gruziji kada zauzmete drugo mesto to nije uspeh, jer su svi navikli na najbolje rezultate. Da bismo to postigli, moramo jako mnogo da se trudimo i da uložimo velike napore da održimo tu reputaciju.

Nadežda Stojanović
Kako ti se dopada Beograd?
Salome Melija
Ovo mi je prvi put da sam u Beogradu, i dopada mi se, mada je mnogo toplo! S obzirom da čekam drugo dete, nisam baš u mogućnosti da obilazim grad i da razgledam. Organizatori su uradili dobar posao, i čini mi se da sve prolazi u najboljem redu.

Nadežda Stojanović
Ostala su još dva kola do kraja, nadam se da ćeš imati sreće i da ćeš igrati dobro.
Salome Melija
Da, i ja se nadam, jer veoma je važno da se igra dobro do samog kraja.

Even if your problems are agreed simply hassle-free does not mean it will last for ever sildenafil citrate brands is the answer to a great deal of your questions. Eriacta is a single issue.

Rezultati / Tabele

 1. kolorezultati 01
 2. kolo - rezultati 02 
 3. kolo - rezultati 03
 4. kolo - rezultati 04
 5. kolo - rezultati 05
 6. kolo - rezultati 06
 7. kolo - rezultati 07
 8. kolo - rezultati 08
 9. kolo - rezultati 09
10. kolo - rezultati 10
11. kolo - rezultati 11

TABELA TURNIRA 

Partije (pgn, viewer)

 1. kolo - pgn 01 - viewer 01
 2. kolo - pgn 02 - viewer 02
 3. kolo - pgn 03 - viewer 03
 4. kolo - pgn 04 - viewer 04
 5. kolo - pgn 05 - viewer 05
 6. kolo - pgn 06 - viewer 06
 7. kolo - pgn 07 - viewer 07
 8. kolo - pgn 08 - viewer 08
 9. kolo - pgn 09 - viewer 09
10. kolo - pgn 10 - viewer 10
11. kolo - pgn 11 - viewer 11

PRENOS UŽIVO

Foto - Video
foto video
ecu logo
mos logo cir 1
 bgd logo150
sss logo150
S P O N Z O R I
comtrade
intesa logo
TEHNIČKI PRIJATELJI
telekom srbija
 white
 I T   P A R T N E R
age
 white
OFICIJALNI PREVOZNIK
lasta
white
MEDIJSKI PARTNER
chess news ru
white 
ŠAHOVSKI PRIJATELJI
chess openings logo